dissabte, 15 de gener del 2011

Un curtmetratge per a la reflexió...

M’agradaria compartir amb vosaltres la meva opinió sobre aquest curtmetratge, penso que ha estat impactant i encara més quan m’he assabentat que el cas d’en Will no era fictici. Penso que aquesta història del circ és força emotiva i conté algunes idees que et fan reflexionar i a més a més, val la pena fer-ho.

Penso que aquest vídeo és una mostra de la capacitat de superació de les persones i de la forma en que amb motivació, esforç i confiança en les pròpies possibilitats es poden aconseguir grans avenços. Per aquest motiu hem de recolzar a les persones amb algun tipus tenen algun tipus de discapacitat, fent-los veure que són igualment capaços de realitzar grans proeses com qualsevol altre persona o fins i tot més, ja que basant-nos en el seu punt de partida, podem afirmar que l’èxit que assoleix en Will és molt gran.

Un altre aspecte que m’ha fet reflexionar ha estat la forma amb la qual tractaven a les persones que eren diferents o patien algun tipus d discapacitat. Aquesta era una situació no normalitzada i quan observes la situació que pateix el protagonista, la desconfiança que sent respecte a la resta del món (sobretot a l’inici del curtmetratge) i com el tracten, fa que reflexionis i te’n adonis de la injustícia que han hagut de patir durant tants anys aquestes persones i encara que avui en dia als països occidentals la situació ha millorat molt, cal dir que falta un llarg camí per arribar a la vertadera igualtat, normalitat i integració total d’aquestes persones, les quals tenen dret a tenir una vida digna, com tot ésser humà

Una altre idea que m’agradaria mencionar és sobre la necessitat de donar segones oportunitats a les persones i no jutjar-les per que estiguin travessant una època dolenta, per la seva edat o per alguna discapacitat física. Crec que tothom necessita sentir-se estimat, recolzat, valorat, que és important per algú altre, ja que tots sabem que si tenim un bon estat anímic i afectiu, podem arribar a desenvolupar tot el nostre potencial arribant a aconseguir grans fites.

D’altra banda, m’agradaria destacar el símil que he pogut observar entre la transformació de l’eruga, que té un dels nens, a papallona amb l’evolució i transformació que realitza en Will gràcies a la integració en el circ de la papallona i el canvi d’imatge que realitza sobre ell mateix i les seves capacitats.

A més a més, en Youtube he pogut visualitzar alguns vídeos més de l’actor que interpreta a en Will, en aquests vídeos apareix en qualitat d’ orador motivacional, una de les seves professions, ja que viatja arreu del món donant conferències a milers de persones. Aquest home és un vertader geni, que ha arribat molt alt lluitant contra totes les adversitats que li han sorgit pel camí i contra tot pronòstic ha assolit l’èxit, sent així un home brillant en molts de camps. Crec que és un cas clar de superació personal, el qual que no ens pot deixar indiferent.

El curtmetratge és el següent:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada